• Lentosotakoulun kilta

Killan puheenjohtajan syysterveiset

Written by LSK on . Posted in UUTISSIVU

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet.

Hawkit lähtee mutta yksi jää. Oli mieltäylentävää lukea Komiat lehden pääkirjoitus 08.10. Saimme kiltana kehuja ylen määrin. Kilta oli saanut toisen ,itselleen täksi vuodeksi asettaman tavoitteen suoritetuksi. Hawk-muistomerkki vihittiin käyttöön Lentosotakoulun perinnepäivänä 01.10 Yleisöä oli runsaasti todistamassa juhlavaa tilaisuutta, ylilentoineen kahden Hawk:n suorittamana.

Minulla oli miellyttävä tehtävä julkaista lääkintäeversti Juhani Ahon antama suurlahjoitus, jonka turvin voimme jatkaa perinnetyötä, lähinnä uuden vitriinin suunnittelua ja rakentamista. J.Aho palveli upseerioppilaana Lntuk-19 ja toimi Ilmavoimien ylilääkärinä yli 30 vuotta. Hän oli myös Psykon ylilääkäri ja kaikki ohjaajakursseille pyrkineet ja lupakirjaa uusineet muistavat hänet Tilkasta  yli 30v:n ajalta. Niinpä hän saa Juhani Ahon nimikkovitriinin. Aikataulu on vuoden 2017 syksyyn mennessä, Suomen itsenäisyyden 100- juhlavuosi.

Kauhavan kaupunki on varannut vitriinille tilaa ja ”ilmailupuiston” suunnittelu on jo alkanut. Killalle riittää siis jatkossakin mienkiintoisia haasteita, niistä lisää jatkossa.

Lentosotakoulun historiikki 1980-2014 on loppusuoralla ja valmistuu aikataulussa joulukuuhun mennessä. Tämäkin suurponnistus on sinettiä vaille suoritettu.

Erityiskiitokset mielestäni tulee antaa jo tässä vaiheessa Unto Haapamäelle, Hawk-toimikunnan puheenjohtajalle, sekä Jukka Torvelaiselle Historiikki- toimikunnan puheenjohtajalle. Ilman teidän uhrautuvaista ja kaiken vapaa-ajan vievää työtä kilta ei olisi saavuttanut itselleen asettamia tavoiteita tälle vuodelle.Suurkiitos!

Perinteinen yhteistilaisuus Ilmavoimien reserviupseerien Ilmailukerhon kanssa Helsingissä Suomalaisella Klubilla 11.11 klo 18.00  aiheena ”Ajankohtaista Ilmavoimista” prikaatinkenraali P.Tolla esitelmöi. Tervetuloa!

Tapani Terämaa PJHyvää terveyttä ja kaunista syksyä toivottaen!
Tapani Terämaa
Killan puh.joht.