• Lentosotakoulun kilta

Kilta johtokuntineen ei ole jäänyt laakereille lepäämään

Written by LSK on . Posted in TIEDOTTEET, UUTISSIVU

Arvoisat Lentosotakoulun Killan jäsenet.

Kilta johtokuntineen ei ole jäänyt laakereille
lepäämään. Olemme tarmokkaasti tarttuneet niihin tehtäviin, jotka olimme itsellemme määritelleet Lentosotakoulun lähdettyä. Toiminnan painopiste on kevään aikana ollut uuden vitriinin suunnittelussa, lupien anomisessa sekä rahoituksen järjestelyssä. Lisäraha ei pahaa tekisi. Lentokoneet vitriiniin ovat kuitenkin hyvin hanskassa. Ensimmäinen Vinka, joka lennetään loppuun, on luvattu Ilmavoimien taholta meille. Keski-Suomen Ilmailumuseosta löytyi Pyry, ja vieläpä hyvässä kunnossa. Toinen löytö oli Stiegliz, tosin ei niin hyvässä kunnossa. Nämä molemmat koneet saamme vitriiniin kunnostuksen jälkeen. Stigu kunnostetaan Suomen Ilmailumuseon vapaaehtoisvoimin Vantaalla. Aikanaan nämä Kauhavalla palveluskäytössä olleet koneet tulevat uuteen vitriiniin.

Yhteistyö Kauhavan kaupungin kanssa on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Kiltamme saa vahvaa tukea toimilleen siltä suunnalta, minkä tyydytyksellä totean. Onhan yhteinen tavoitteemme sen perinteen vaaliminen, jonka Ilmavoimat pitkäaikaisella läsnäolollaan Kauhavalle jätti.

Toimintamme painopiste on juuri tällä hetkellä perinteiden vaalimisessa seuraavan vitriinin pystyttämisen ja perinnehuoneen uudelleensijoittamisen vaatiessa keskeisen huomiomme. Tulemme kuitenkin vielä kuluvan vuoden lopulla siirtämään katsettamme killan jäsenille suunnattuun toimintaan. Meillä tulee olemaan hyvä tilaisuus keskustella uusista ideoista vuosikokouksemme yhteydessä, mutta otan mielelläni vastaan jo nyt kiltalaisten ehdotuksia vaikkapa sähköpostiini tteramaa@gmail.com

Toivotan kaikki kynnelle kykenevät tervetulleiksi vuosikokoukseen!

Tapani Terämaa PJKevätterveisin T.Terämaa