• Lentosotakoulun kilta

Lentäjän tie -konsertti

Written by LSK on . Posted in TIEDOTTEET, UUTISSIVU

Lentäjän tie konsertti

Kauhava Big Bandin toteuttama Lentäjän tie -konsertti Lentosotakoulun kunniaksi on juonnettu kokonaisuus, joka kertoo sotalentäjän tarinan. Tarinan päähenkilö on luutnantti Risto Kuusava, jonka persoonallisuuteen kuului kaksi vahvasti vastakohtaista puolta: toisaalta hän oli herkkä runoilija, joka kirjoitti satoja päiväkirjan sivuja ja henkeviä kirjeitä; toisaalta taas hän oli ohjesääntöjä tinkimättä noudattava ammattilentäjä. Kirjeissä on paljon kokemuksia myös Kauhavan lentoupseerikurssilta.

Nämä tunnelmat on Matti Hämäläinen koonnut teokseensa Risto Kuusava, Meren ja taivaan runoilija, jonka pohjalta Olli Nieminen on suunnitellut konsertin ja laatinut sen käsikirjoituksen. Juonnot sisältävät Kuusavan päiväkirjamerkintöjä ja kirjeitä, joiden avulla Irma Nieminen sitoo musiikkiesitykset draamalliseksi tarinaksi. Konsertissa kuullaan mm. sota-ajan suosittua iskelmä- ja elokuvamusiikkia, jollaista Peter von Bagh on osuvasti nimittänyt koko kansakunnan salaiseksi muistiksi

.

Konsertti järjestetään aitoon, perinteitä huokuvaan ympäristöön Lentosotakoulun ykköshalliin. Solisteiksi ovat lupautuneet tenori Simo Korkia-aho (Kokkolasta), Susanna Erkinheimo (Laihialta), Helena Visti, Vuokko Sulkakoski ja Eija Korpi (Kauhavalta).

Tilaisuuden juhlapuheen pitää Ilmavoimien komentajana vuosina 2005-2008 toiminut kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen. On myös sovittu, että Lentosotakoulun uusien omistajien edustaja käyttää tilaisuudessa puheenvuoron koulun kunniakkaiden perinteiden säilyttämisestä. Itseoikeutettuna koulun nykyisenä johtajana eversti Jukka Ahlberg lausuu tilaisuuden päätössanat.
Konserttiin on vapaa pääsy ja se kuuluu myös osana Lentosotakoulun Killan perinteisen vuosikokouksen ohjelmaan.