• Lentosotakoulun kilta

Lentosotakoulun Kilta tiedottaa 2/2023

Written by LSK on . Posted in TIEDOTTEET, TOIMINTA, UUTISSIVU

 

Kesän puistokonsertista ja Fougamme värivalaistuksesta perinne – sekä muuta pientä kivaa

Tervehdys, hyvät kiltaveljet ja -sisaret.

Mitä kaikkea tavallista ja spektaakkelimaistakin on tapahtunut viime kirjoittelun jälkeen. Kesäkuulla Kauhavan Puukko-ja käsityömuseo aloitti vuoden kestävän vaihtuvan näyttelyn teemalla ”Sodan asut ja askareet”. Killalta kysyttiin, olisiko meillä lainata jotain teemaan liittyvää. Kalliomäen Eikan kanssa löysimmekin pientä lisuketta – käykää katsomassa, kun poikkeatte Kauhavalla.

Killan vuosikokous pidettiin 17.6. perinteisin, suppein menoin. Seppele laskettiin ja hoidettiin kokous pois. Tällä kertaa saatiin myös palkita Ilmavoimien Kiltaliiton kiltamitaleilla muutama ansioitunut: Liisa, Eikka, Arvo, ja Karre saivat omansa kokouksessa. Timppa ei päässyt tuolloin mukaan mutta sai mitalin myöhemmin. Onnittelen vielä kerran lämpimästi!

Kokouksen jälkeen siirryimme Lentokonepuistoon. Seurasi ensimmäinen äsken vihjaamistani spektaakkeleista. Ilmavoimien Big Band oli lupautunut konsertoimaan mil jazz -kiertueensa jälkeen. Bändin musisoinnista ja Sami Saaren laulannasta saimme nauttia noin viidensadan muun kanssa helteisenä kesäpäivänä. Sotkun olimme saaneet mukaan myös, ja heidän virkistystuotteillaan olikin hyvä kysyntä. Saamamme palaute ja omatkin havainnot yllyttivät jatkamaan – bändi tulee taas ensi kesänä heti Jukolan viestin jälkeisenä sunnuntaina – pankaahan kalenteriin merkintä 16.6.2024!

Museolla hoksasimme Kauhavan vanhan vaakunan, tai siis museointendentti sen meille hoksautti. Oli kuulemma liian iso heille. Massiivinen vaakuna on ollut Kauhavan nyt jo puretun kaupungintalon seinällä. Eikka oitis keksi, että kyllähän tuo sopisi hyvin uuden vitriinin ulkoseinälle. Siellä se nyt on muistuttamassa ihmisiä kaupungin ja sotakoulun monikymmenvuotisesta yhteiselosta.

Pientä kivaa edustaa jälleen kadettikurssin valmistuminen elokuulla. Sain ojentaa Sirkka ja Mauri Kallion Säätiön stipendejä menestyneille. Tämän vuoden kurssin numero oli 107. Ekstrabonuksena vanhan lentoupseerin sielua lämmitti, kun sain olla mukana kiinnittämässä lentomerkkiä erään uuden sotilaslentäjän virkapuvun, viisykkösen rintamukseen. Tästä sopii tulla henkilökohtainen perinne.

Fougamme spektri saatiin kuin saatiinkin täyteen – tämä on toinen spektaakkeli. Oranssi päivä on 25.11. ”Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi”. Muistin virkistämiseksi kertaan vielä muutkin värit. Keltaista ja sinistä laitettiin 24.2. Putinin Ukrainan-invaasion vuosipäivänä. 21.9. on kansainvälinen Alzheimer-sairauden päivä, violetti teemasävy. Muutama päivä myöhemmin eli 23.9. oli jälleen mitokondriosairauksien tietoisuuspäivä ja kone oli tuttuun tapaan vihreä. Punainen värivalaisi FM:n 22.11. – päivä on 22q11-oireyhtymän tunnettuuden lisäämiseksi. Vihreä, punainen, violetti ja oranssi valaistus kohteille ovat kansainvälisiä juttuja. Emme ole niitä itse keksineet, mutta yhteydenottojen jälkeen mielellämme mukaan lähteneet. Kauhavan valoviikolla FM-12 toistaa sinistä. Kuvia kaunottarestamme on toisaalla tässä tiedotteessa.

Itsenäisyyspäivä on käsillä. Kilta juhlistaa sitä perinteisesti. Sytytämme jätkänkynttilät Lentokonepuiston kaikkien neljän kohteen läheisyyteen ja laitamme FM-12:lle sinisen juhlavalaistuksen.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja rauhaisaa joulua sekä turvallista uutta vuotta.

Kari Janhunen
Puheenjohtaja

 

 

 

 

 


Lentokonepuistomme FM-12 on ottanut kantaa moneen teemaan tänä vuonna. Koko spektri on tullut käytetyksi.

Sinistä ja keltaista oli Putinin Ukrainan invaasion ensimmäisenä vuosipäivänä 24.2.2023.

Alzheimerin taudin kansainvälisen teemapäivän 21.9. tunnusväri on violetti.

Mitokondriosairauksien vihreää Fougamme on heijastunut jo monena vuonna. Tänä vuonna se oli 23.9.

Kauhavan valoviikolla ja itsenäisyyspäivänä FM on sininen.

22q11-oireyhtymä ei ole kovin tunnettu. Sen teeman väri on punainen ja päivämäärä 22.11.

25.11. on kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Upeasti oranssia näytämme tärkeän asian puolesta.


JÄSENTIEDOTE SÄHKÖPOSTINA !!!

Jäsentiedote tullaan jatkossa jakamaan ensisijaisesti sähköpostina.

Ilmoita siis sähköpostiosoitteesi killan sihteerille Esa Rämäkölle osoitteeseen esa.ramakko@gmail.com
Näin varmistat tiedon saannin killan toiminnasta. Jäsentiedotteet  julkaistaan myös täällä myös killan sivuilla.

SIHTEERIN PUHELINNUMERO ON 040-575 4225.


Lisää kuvia toiminnasta

Killan lainat Puukko- ja käsityömuseon näyttelyyn ”Sodan asut ja askareet”.

Sami Saari ja Ilmavoimien Big Band Lentokonepuistossa.

Kauhavan vanha vaakuna Juhani Ahon vitriinin seinällä